Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И09.03.2017 - „Една може!“ и Комерцијална банка со заеднички проект


Здружението за самохрани старатели „Една може!“ од Скопје, на 8 Март се всели во нови простории, сопственост на Комерцијална банка АД Скопје.  Отворањето на дневниот работен простор ќе биде можност за реализација и поддршка на конкретни активности за самоодржливост и креативни економски исплатливи проекти на Здружението. Комерцијална банка ја понуди својата поддршка за ова младо здружение, кое во својата борба за правата на самохраните старатели прави напори за економско закрепнување на членките и реализирање на визијата за рамноправнен третман, видливоста на нивните проблеми во општеството, како и борбата за родителските права.
 
Во Македонија најголем број самохрани старатели се жени, од тоа најголем дел се жртви на семејно насилство кои решиле да ја напуштат брачната заедница.
 
Во изминатите 6 години Комерцијална банка активно ја поддржуваше работата на НВО со жени жртви на семејно насилство, преку финансиска поддршка на „Прв семеен центар“, а сега и со планирање и реализација на проекти со здружението „Една може!“. „Со давање поддршка во функционирањето на здружението „Една може!“ од Скопје, сакаме да помогнеме во остварување на целите на Здружението и подигање на јавната свест за разбирање на специфичноста на нивните семејни заедници преку конкретно дадена шанса за претпримнички дејности во Дневен работен простор обезбеден од страна на банката“ велат од Комерцијална банка.
 

 Поддршката на жените жртви на семејно насилство, како и самохраните старатели претставува стратешка определба во реализацијата на општествено одговорно делување на Комерцијална банка.


10.11.2017 – 20% попуст во Sport Vision со Mastercard® на Комерцијална банка


Нова ексклузивна акција со Mastercard® картичките на Комерцијална банка.

 

Секој вторник во ноември добивате 20% попуст во сите продавници на Sport Vision во Македонија доколку платите со Mastercard® или Maestro картичка на Комерцијална банка.

 

Попустот од 20% важи за целиот асортиман на производи и се пресметува и на веќе намалените акциски цени.

 

Истиот важи и за еднократно плаќање и за плаќање на рати, а се пресметува директно на каса при плаќање со Mastercard® и Maestro картичките на Комерцијална банка, секој вторник во ноември 2017 година.

 

Master_nova10.11.2017 - Банката спонзор на Фестивалот „Златно славејче 2017“


Од 16 до 18 ноември, во спортската сала „Борис Трајковски“ во Скопје по 47-ми пат ќе се одржи Фестивалот „Златно славејче“.

Банката, како општествено одговорна компанија која го следи развојот на младите поколенија, дванаесет години по ред е спонзор на овој најпрестижен детски фестивал во Републиката. И оваа година златните славејчиња повторно ќе застанат на сцената и ќе ги отпеат своите хитови.

За таа цел се подготвени нови, досега необјавени детски композиции, во придружба со кореографија, кои публиката ќе може да ги слушне на фестивалските вечери.
27.10.2017 - Штедни книшки (Верверичка)


По повод 31 Октомври - Светскиот ден на штедењето, Банката ќе им отвори штедни книшки – Детско штедење „Верверичка“ со износ од 5.000,00 денари и исто толку штедни касички на сите деца кои ќе се родат на 31 октомври од 00:00 до 24:00 часот во Скопје и во други градови во Републиката во кои Банката има свои филијали и/или експозитури.

Средствата ќе им бидат исплатени само на оние лица кои документите ќе ги достават најдоцна до 31.12.2017 година.

 

Оваа година по тринаесетти пат ќе се доделат штедните книшки „Верверичка“ и касичките, а до сега во просек секоја година по 45 семејства им се радуваат на средствата што нивните најмили ги добиваат од Комерцијална банка АД Скопје.

 А Р Х И В А