Контакт           24/7
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И30.03.2017 - Дарувањето крв - гордост и привилегија*


Црвениот крст на Република Македонија - Општинска организација Центар овој 17 март има посебен повод за празнување кога зборуваме за крводарителството. Минатогодишните 5345 остварени крвни единици, или 236,9% остварен план согласно Програмата за крводарителство на Република Македонија, ја издигна Општинската организација Центар на виското прво место за постигнати резултати на планот на крводарувањето во 2016-та година.  Голема чест но уште поголема одговорност за во иднина.

 

По тој повод во Општинската организација беше организиран свечен прием на кој Претседателот на Општинската организација Центар, проф д-р Сунчица Димитријоска додели признанија на најистакнати крводарители, од кои 2 за 75 дарувања и 7 за 50 дарувања крв. Дека ваквите настани многу им значат на овие хумани луѓе покажуваат зборовите на благодарност кои ги искажа г-ѓа Нада Петковска , крводарител од Комерцијална банка за признанието кое го добие за своето 50-то дарување крв.

 

„Дарувам крв од мојата рана младост и уште од почетокот чинот на испружената рака за да спасам нечиј живот ме правеше и се уште ме прави горда и привилегирана на некој начин. Горда затоа што помагам некому, а привилегирана затоа што на некој начин се разликувам од другите, се разликувам по мојата хуманост. Планирам се додека ме служи здравјето, а верувајте дека овие 50 пати дарување крв ми го одржаа моето здравје, ќе продолжам и се надевам дека во некоја следна прилика ќе зборуваме и за моето следно признание за 75 дарувања.“

 

KrvNadeSlika

*Преземено од веб страницата на Црвениот крст на Република Македонија:

http://ckrm.org.mk/8172-2/


23.05.2017 - Банкарски игри - Натпреварувачи во сите категории


На годинешните банкарски игри, организирани од страна на Синдикатот на финансиски организации на Македонија (СФОМ), учествуваа 12 финансиски институции.

 

Комерцијална банка АД Скопје имаше натпреварувачки екипи во сите категории, а резултатите што истите ги постигнаа се следните:

 

1. Прво место

   Куглање мажи и Пикадо

 

2. Второ место

    Пинг понг мажи, Одбојка жени и Куглање жени

 

3.Трето место

   Баскет жени, Одбојка мажи, Пинг понг жени и Шах

 

Во генералниот пласман екипата на Комерцијална банка АД Скопје го освои третото место.

Благодарност за сите учесници на банкарски игри и честитки за најдобрите натпреварувачи.

 

slika 1

 

bankarski igri 2

 

Bankarski igri 3

 

Bankarski igri 416.05.2017 Комерцијална банка спонзор на две културни манифестации


Фестивал „Прозорец кон италијанската кинематографија“

 

Комерцијална банка АД Скопје е спонзор на Италијанскиот филмски фестивал насловен како „Прозорец кон италијанската кинематографија“ кој ќе се одржи во периодот од 17 до 23 мај во Кинотеката на Македонија.

 

Фестивалот ќе започне со драмата „Акабадора“ на режисерот Енрико Пау, а на 23 мај ќе биде затворен со „Виновгрев“, филм од жанрот црна комедија.

 

„Мал битолски Монмартр 2017“

 

Банката и оваа година традиционално ќе ги поддржи младите со спонзорирање на 36-тиот по ред детски ликовен фестивал „Мал битолски Монмартр 2017“, кој и оваа година ќе се одржи во Битола во периодот од 23 до 30 мај 2017 година.

На овој Фестивал учениците ќе творат на традиционалната тема „Старата македонска архитектура“ во Битола и на  ликовните каравани во Охрид и во Крушево.

Детскиот ликовен фестивал „Мал битолски Монмартр“ претставува светска културно-образовна манифестација која го развива детското ликовно творештво преку учество на млади ликовни таленти од сите меридијани и дава непроценлив придонес за афирмација на Република Македонија.
15.05.2017 - Презентација на Саем на банки и финансиски институции


Во периодот од 12 до 14 мај 2017 година во трговскиот центар Skopje City Mall, во организација на порталот bankarstvo.mk, беше одржан Саемот на банки и финансиски институции. На саемот учествуваа 9 (девет) банки и финансиски институции од Република Македонија. 

 
Комерцијална банка АД Скопје, како еден од учесниците на овој саем, се претстави со свој промотивен штанд, на кој беа презентирани актуелните картични и кредитни производи на Банката. На штандот на Банката сите заинтересирани посетители можеа да добијат и дополнителни информации за сите прашања кои ги интересираа од презентерите на штандот, вработени во Комерцијална банка. 
 
CityMall09.05.2017 - Комерцијална банка со учество на Скопскиот маратон


Над 12 вработени во Комерцијална банка беа учесници на традиционалниот 13. Скопски маратон кој се одржа на 07.05.2017 година. Банката учествува на Скопски маратон од 2012 година, а оваа година тимовите на Комерцијална ги трчаа следните дисциплини:

 

Полумаратон - 21 км ( 4 учесници)

Машка штафета - 4 учесници по 10,5 км

Женска штафета – 4 учесници по 10,5 км

 

Од сите учесници во дисциплината полумаратон најголем успех постигна  колегата  Маријан Шамоски (28 г), најмладиот од сите учесници,  кој  21 км истрча за 1 час и 30 мин  и го освои 45-тото место (од 1.110 учесници на полумаратонот). Следната година Маријан има желба да трча на маратон од 42 км во име на Комерцијална Банка. Машката штафета од 46 екипи го освои 40-тото место. Женската штафета, од 25 пријавени екипи, го освои 16-тото место.

 

Ова се секако солидни резултати , но и поттик за сите кои и во иднина ќе сакаат да го носат логото на Банката и да остварат уште подобри резултати на Скопски маратон.

 

KBTrcaci

 

Trcaci1

 

Trcaci2


А Р Х И В А