Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И14.07.2017 - Националната галерија и Комерцијална банка со креативност до нова вредност


Координативното тело за општествена одговорност на Комерцијална банка, откако се запозна со просторните, административните и работните проблеми со кои се соочува Националната галерија на РМ во подолг временски период, донесе одлука за брза реакција. Како прв конкретен чекор на соработката, Банката донираше расходувана канцелариска опрема за подобрување на работните услови на вработените во трите објекти на Националната галерија, како и сефови во кои можат да се чуваат и складираат предмети подложни на влага и уништување. Креативноста и рационалноста во искористувањето на стариот мебел од страна на вработените во Галеријата и создавање вистинска нова вредност од предметите, се уште еден доказ дека и со малку средства а со многу љубов кон професијата и креативност можат да се сочуваат националните богатства.   

 

Соработката со Националната галерија ќе продолжи и во иднина во правец на поддршка на напорите за враќање на достоинството на Националната галерија во периодот кога таа слави 70 години од своето постоење.

 

Donacija1

 

Donacija2

10.11.2017 – 20% попуст во Sport Vision со Mastercard® на Комерцијална банка


Нова ексклузивна акција со Mastercard® картичките на Комерцијална банка.

 

Секој вторник во ноември добивате 20% попуст во сите продавници на Sport Vision во Македонија доколку платите со Mastercard® или Maestro картичка на Комерцијална банка.

 

Попустот од 20% важи за целиот асортиман на производи и се пресметува и на веќе намалените акциски цени.

 

Истиот важи и за еднократно плаќање и за плаќање на рати, а се пресметува директно на каса при плаќање со Mastercard® и Maestro картичките на Комерцијална банка, секој вторник во ноември 2017 година.

 

Master_nova10.11.2017 - Банката спонзор на Фестивалот „Златно славејче 2017“


Од 16 до 18 ноември, во спортската сала „Борис Трајковски“ во Скопје по 47-ми пат ќе се одржи Фестивалот „Златно славејче“.

Банката, како општествено одговорна компанија која го следи развојот на младите поколенија, дванаесет години по ред е спонзор на овој најпрестижен детски фестивал во Републиката. И оваа година златните славејчиња повторно ќе застанат на сцената и ќе ги отпеат своите хитови.

За таа цел се подготвени нови, досега необјавени детски композиции, во придружба со кореографија, кои публиката ќе може да ги слушне на фестивалските вечери.
27.10.2017 - Штедни книшки (Верверичка)


По повод 31 Октомври - Светскиот ден на штедењето, Банката ќе им отвори штедни книшки – Детско штедење „Верверичка“ со износ од 5.000,00 денари и исто толку штедни касички на сите деца кои ќе се родат на 31 октомври од 00:00 до 24:00 часот во Скопје и во други градови во Републиката во кои Банката има свои филијали и/или експозитури.

Средствата ќе им бидат исплатени само на оние лица кои документите ќе ги достават најдоцна до 31.12.2017 година.

 

Оваа година по тринаесетти пат ќе се доделат штедните книшки „Верверичка“ и касичките, а до сега во просек секоја година по 45 семејства им се радуваат на средствата што нивните најмили ги добиваат од Комерцијална банка АД Скопје.

 А Р Х И В А