Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И19.02.2018 - Учество на Хуманитарен велеслалом во Маврово


Ски-центарот „Заре Лазаревски“ - Маврово од 16 до 18 февруари го организираше по 16-ти пат Хуманитарниот аматерски велеслалом. Оваа година, собраните финансиски средства беа наменети за Здружението за хумано – општествен развој „Проект среќа“ од Скопје, организација која ги застапува правата и интересите на децата и младите од социјално најзагрозените семејства.
 
На овој хуманитарен настан беа собрани 10.000 евра од котизации на компаниите за настанот, а според изјавата на претставникот на Здружението (Кристина Арнаудова), со собраните финансиски средства ќе се организира летен камп (летен одмор) за 120 деца од најсиромашни семејства во државата.
 
На годинешниот хуманитарен настан учество зедоа 50 екипи од Република Македонија, со 150 натпреварувачи.
Комерцијална банка АД Скопје беше претставена со 3 екипи или 9 натпреварувачи, односно 3 девојки, 2 натпреварувачи во категоријата мажи до 40 години и 4 натпреварувачи во категоријата мажи над 40 години.
 
Oваа година Банката во целина имаше најголем успех, односно за првпат од кога земаме учество на овој настан, 3 натпреварувачи од Банката се квалификуваа за финалните трки (меѓу најдобрите 8 натпреварувачи), сите членови во категоријата мажи над 40 години.
 

Финалистите од Банката ги постигнаа следните резултати во поединечна категорија:

  • Кире Солески – 3 место
  • Небојша Божиноски – 6 место
  • Роберт Урошевиќ – 7 место

Со учество на хуманитарниот настан во Маврово, вработените во Банката уште еднаш ја искажаа својата силна определба за поддршка на организации и поединци на кои таа им е потребна.
 
mavrovo1
 

 mavrovo


06.12.2018 - Одржан настан „Ден за Вас - На пат кон дигитална трансформација“


Во рамки на определбата на Комерцијална банка АД Скопје за постојана грижа за своите клиенти, на 5.12.2018 година се одржа настан „Ден за Вас – На пат кон дигитална трансформација“, наменет за корпоративните клиенти на Банката.

 

Тргнувајќи од влијанието на технологиите во современиот живот, како и забрзаната динамика во извршување на секојдневните деловни, но и приватни обврски, Банката работеше на тоа да понуди нови дигитални решенија кои ќе им овозможат на клиентите да управуваат со средствата на компанијата на едноставен, сигурен и брз начин. Во таа насока е и воведувањето на новата мобилна апликација на Комерцијана банка, мБанкаКо, која ексклузивно беше промовирана на настанот „Ден за Вас – На пат кон дигитална трансформација“.

 

Мобилната апликација мБанкаКо користи најсовремени решенија кои истовремено нудат и најудобно и наједноставно користење на банкарските услуги преку user-friendly кориснички интерфејс и највисоко ниво на сигурност за клиентите.  мБанкаКо има вградени контроли кои овозможуваат проверка на внесените податоци, а за поголема сигурност на корисниците, апликацијата има вградени максимални лимити за дневен и за месечен промет, дефинирани од Банката.

 

Во мобилната апликација мБанкаКо во целост се пренесени авторизациите од постојната Интернет банка за правни лица (прегледувач, внесувач, потписник, испраќач) и е овозможена комбинација на улогите. мБанкаКо овозможува увид во состојбата, промените и во изводот на сметките (денарска и девизна трансакциска сметка), пренос на средства од денарската трансакциска сметка кон други сметки во платниот промет во земјата со ПП30, ПП50 и ПП53 (внесување, потпишување и испраќање на реализација на електронски налог за плаќање), продажба на девизи од девизна трансакциска сметка, пристап до информации за деловните картички и можност за администрирање на дневни и на периодични лимити на деловните картички и прием на нотификации за прилив/одлив од денарската трансакциска сметка, деловните картички и од девизните сметки, со можност за поставување минимални износи за добивање нотификации. Повеќе за апликацијата може да прочитате на следниот линк .

 

На настанот „Ден за Вас – На пат кон дигитална трансформација“ беа претставени и новите можности кои ги нуди услугата Интернет банка за правни лица, пред сè можноста за потпишување налог за исплата на готовина ПП40 и определување лице кое ќе ја подигне готовината на шалтер.

 

Вработени во Банката на присутните на настанот им ја презентираа и KomPay, бесплатната мобилна апликација на Комерцијална банка која овозможува бесконтактно плаќање на продажни места. KomPay апликацијата овозможува со помош на дигитализирани платежни картички да се вршат плаќања на ПОС терминали кои ја поседуваат технологијата за бесконтактни плаќања, без употреба на физичката банкарска картичка.

 

Грижата за клиентите продолжува и во иднина и Банката ќе продолжи да работи и понатаму за надградување на понудените услуги и за нивно прилагодување на потребите на своите клиенти.

 

Банката изразува голема благодaрност до присутните клиенти и се надева дека понудените новитети ќе им бидат од голема корист во секојдневното работење.А Р Х И В А