Контакт           24/7
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Курсна листа


Пребарување на курсна листа за датум:   

За датум 24.01.2017 ги има слeдните броеви на курсни листи:

Целосна курсна листа

Број: 004/9

Важи од: 24.01.2017 08:32:30 - 24:00:00


ЗемјаШифра на валутаВалутаПаритетМР ОткупенМР ПродаженКБ ОткупенСреден НБРМКБ Продажен
978EUR161.300061.850061.300061.520561.8000
840USD156.150058.600056.300057.415358.4500
826GBP170.200072.850070.350071.410972.7000
756CHF156.400058.400056.550057.351158.2500
752SEK16.34006.62006.36006.46816.6000
578NOK16.72006.99006.74006.84026.9700
392JPY10.49500.51900.49600.50540.5180
208DKK18.17008.39008.18008.27318.3800
124CAD142.250044.500042.350043.123944.4000
036AUD142.350044.600042.450043.455944.5000
643RUB10.91500.96451.0200

МР = менувачко работење; КБ = Комерцијална банка; НБРМ = Народна банка на Република Македонија;  


* Валутата RUB (руска рубља) е внесена  само на девизната курсна листа на Банката, со што е овозможено извршување на  безготовински трансакции во руски рубљи, на девизниот пазар. Банката не врши трансакции со готовина во  RUB.  


** За конверзија од една во друга валута кликнете на линкот:   Конвертор на валути


*** За следење на пазарни движења на девизните курсеви кликнете на линкот:   Пазарни движења на девизните курсеви