Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И28.05.2019 – Комерцијална банка со свој штанд на настанот „Едуцирај се, забавувај се“...


Комерцијална банка АД Скопје, како општествено одговорна компанија, со свој штанд учествуваше на настанот „Едуцирај се, забавувај се“, со кој се означи почетокот на третото издание на Деновите на финансиската писменост во земјава. На платото пред Министерството за финансии, штандот на Банката беше посетен од околу 200 деца.
 

Тие се запознаа со Финансиската училница на Комерцијална банка и со другите финансиски услуги што ги нуди Банката, како што се KomPaу апликацијата, Mastercard Wizz Аir картичката, бесконтактното плаќање... 


Деновите на финансиската писменост ќе се одржат од 29 до 31 мај, во организација на Народната банка и другите регулаторни финансиски институции. Целта на оваа манифестација е децата и останатите граѓани во директна комуникација со претставници на финансиските институции да добијат што повеќе информации и да ја зголемат својата финансиска писменост.
 
За таа цел, Комерцијална банка ќе организира и Финансиска училница на 29.05.2019, во 11 часот, во киното Cineplexx во трговскиот центар Сити мол, на која ќе присуствуваат околу 150 деца. Во филијалите на Банката, пак, во Струмица, Прилеп, Битола, Штип, Гостивар и Куманово ќе има отворен штанд, на кој граѓаните ќе може да ги добијат сите потребни информации за финансиските услуги на Банката, а ќе има и организирани посети од деца.
 
 

sl

 

sl2

 

sl3

13.09.2019 - Спонзор на Фестивалот „Браќа Манаки“


Банката е спонзор на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој се одржува во Битола. Фестивалот оваа година се одржува од 14 до 21 септември по 40-ти, јубилеен пат.

 

Со својот интернационален карактер и атрибути на гала-настан кој ја привлекува уметничката, академската и политичката елита од нашата земја и од регионот, „Браќа Манаки“ претставува редок општествен настан кој привлекува големо внимание кај домашната јавност. Годинава се подготвува извонредна програма со над 120 поканети гости од странство.

 

Јубилејното 40–то издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ на 14 септември ќе го отвори новиот филм на Педро Алмодовар „Болка и слава“.
 
Браќа Манаки12.09.2019 – Промена на надоместоците за изнајмување граѓански сефови


Ве известуваме дека Комерцијална банка АД Скопје ќе изврши промена на надоместоците за изнајмување граѓански сефови во Банката.
 
Новите надоместоци за изнајмување граѓански сефови ќе се применуваат од 01.10.2019 година.
 

Изнајмување сефови на правни лица и граѓани (според нивната големина во мм³)

за 3 месеци во денари

за 6 месеци во денари

за 12 месеци во денари

Износ

ДДВ

Вкупно

Износ

ДДВ

Вкупно

Износ

ДДВ

Вкупно

*

а)

димензии: 100х310х490

1.100

198

1.298

2.200

396

  2.596

3.550

639

4.189

б)

димензии: 150х310х490

1.350

243

1.593

2.700

486

  3.186

4.400

792

5.192

в)

димензии: 200х310х490

1.400

252

1.652

2.800

504

  3.304

4.700

846

5.546

г)

димензии: 310х310х490

1.450

261

1.711

2.900

522

  3.422

4.900

882

  5.782

д)

димензии: 610х310х490

2.050

369

2.419

4.100

738

  4.838

7.200

1.296

8.496

 А Р Х И В А