Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И29.05.2019 - Финансиска училница на Комерцијална банка за стотина деца во Cineplexx


Комерцијална банка денеска во Cineplexx организираше Финансиска училница за 100 деца, одбележувајќи ги Деновите на финансиската писменост во земјава. Ученици од три основни училишта (Лазо Трповски, Петар Поп Арсов и Владо Тасевски) и од едно средно (Васил Антевски Дрен) на еден поразличен час од вообичаените, со голем интерес слушнаа за финансиските производи, нивните карактеристики, начинот за нивно користење и за избегнување на потенцијалните ризици.

 

Светот на финансиите нуди многу можности, но бара и многу знаење. Целта на Финансиската училница беше токму тоа, да им пренесе што повеќе финансиско знаење на децата за да можат подготвени да влезат во светот на финансиските услуги. Тие дознаа која е предноста да чуваат пари во банка наместо дома, зошто треба да создаваат навики за штедење, кога и за што треба да побараат кредит и како да ги искористат сите поволности што ги нудат електронското и мобилното банкарство.

 

Во контекст на својата докажана општествена одговорност, Комерцијална банка ќе ги одбележи Деновите на финансиската писменост и со други активности. Во филијали во шест градови во земјава (Струмица, Прилеп, Битола, Штип, Гостивар и Куманово) на отворен штанд ќе им ги обезбеди сите потребни информации на заинтересираните граѓани, а ќе има и организирани посети од деца.

 

slika

 

sli

 

slik

13.09.2019 - Спонзор на Фестивалот „Браќа Манаки“


Банката е спонзор на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој се одржува во Битола. Фестивалот оваа година се одржува од 14 до 21 септември по 40-ти, јубилеен пат.

 

Со својот интернационален карактер и атрибути на гала-настан кој ја привлекува уметничката, академската и политичката елита од нашата земја и од регионот, „Браќа Манаки“ претставува редок општествен настан кој привлекува големо внимание кај домашната јавност. Годинава се подготвува извонредна програма со над 120 поканети гости од странство.

 

Јубилејното 40–то издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ на 14 септември ќе го отвори новиот филм на Педро Алмодовар „Болка и слава“.
 
Браќа Манаки12.09.2019 – Промена на надоместоците за изнајмување граѓански сефови


Ве известуваме дека Комерцијална банка АД Скопје ќе изврши промена на надоместоците за изнајмување граѓански сефови во Банката.
 
Новите надоместоци за изнајмување граѓански сефови ќе се применуваат од 01.10.2019 година.
 

Изнајмување сефови на правни лица и граѓани (според нивната големина во мм³)

за 3 месеци во денари

за 6 месеци во денари

за 12 месеци во денари

Износ

ДДВ

Вкупно

Износ

ДДВ

Вкупно

Износ

ДДВ

Вкупно

*

а)

димензии: 100х310х490

1.100

198

1.298

2.200

396

  2.596

3.550

639

4.189

б)

димензии: 150х310х490

1.350

243

1.593

2.700

486

  3.186

4.400

792

5.192

в)

димензии: 200х310х490

1.400

252

1.652

2.800

504

  3.304

4.700

846

5.546

г)

димензии: 310х310х490

1.450

261

1.711

2.900

522

  3.422

4.900

882

  5.782

д)

димензии: 610х310х490

2.050

369

2.419

4.100

738

  4.838

7.200

1.296

8.496

 А Р Х И В А