Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Надоместоци за гаранцииНАДОМЕСТОЦИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ДЕНАРСКИ ГАРАНЦИИ

Гаранции обезбедени со првокласен инструмент (денарски и девизни депозити на сметки или книшки, гаранции од првокласни банки)

0,05% еднократно или месечно (во зависност од видот на гаранцијата), мин. 1.000,00 денари

Гаранции необезбедени со првокласен инструмент (хипотека на недвижен имот, залог на опрема, меници со нотарски акт и друго прифатливо обезбедување)

0,15 - 0,2% еднократно или месечно (во зависност од видот на гаранцијата,
мин. 1.000,00 денари

 

НАДОМЕСТОЦИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ДЕВИЗНИ ГАРАНЦИИ

Сите видови гаранции обезбедени со депозит

0,3%, минимум 3.000 денари, тримесечно

Плативи гаранции необезбедени со депозит

1,2%, минимум 3.000 денари, тримесечно

Чинидбени гаранции необезбедени со депозит

0,6%, минимум 3.000 денари, тримесечно

 

НАДОМЕСТОЦИ ЗА РАБОТА СО ЛОРО ДЕВИЗНИ ГАРАНЦИИ

Нотификација на лоро гаранција

0,1%, минимум 2.000 денари

Проследување на измени и барања за наплата по лоро гаранција

3.000 денариНаведените надоместоци претставуваат извадок од Тарифата на Банката, а подетални информации може да се добијат на наведените контакти.


Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам