Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И16.07.2019 – Комерцијална банка овозможи online аплицирање за потрошувачки кредити


За потрошувачките ненаменски кредити на Комерцијална банка АД Скопје отсега може да аплицирате и електронски (online). За сите физички лица, корисници на услугата електронска банка, кои имаат опција за плаќање, Комерцијална овозможи побрза и поедноставна постапка преку online аплицирањето.
 
Со оваа опција, заинтересираните клиенти може да аплицираат за следните кредити:
 
  • Потрошувачки кредит до 30.000 евра со ЕУР клаузула. Повеќе за условите на следниот линк.
  • Потрошувачки кредит до 600.000 денари без жиранти. Повеќе за условите на следниот линк.
  • Тип Топ Потрошувачки кредит. Повеќе за условите на следниот линк.
  • Кредит врз основа на меница без жирант. Повеќе околу условите на следниот линк.
  • Кредит за пензиoнери. Повеќе за условите на следниот линк.

 

Со најава на интернет банката, корисниците ќе може да ја одберат оваа опција во менито под називот „Online апликации“.
 

За да се пополнат и внесат барањето за кредит и потребните документи во наведениот формат, кредитобарателот треба да има важечка листа на кодови за плаќање. За статусот на поднесеното барање, кредитобарателот ќе може да се информира преку истата апликација.


27.07.2019 - Интернет банка и мБанка на Комерцијална банка целосно во функција


Почитувани клиенти,
 

Ве известуваме дека сервисите Интернет банка и мБанка на Комерцијална банка АД Скопје се целосно функционални. Од понеделник, шалтерите во експозитурите и филијалите на Банката ќе работат со редовно работно време и ќе ги извршуваат сите активности.

Како што веќе информиравме, од петокот (26.07.2019 г.) се извршуваат трансакциите со картичките на Банката во трговија и на банкомати.

Ви благодариме на разбирањето и, наедно, се извинуваме за настанатите непријатности.
 
Ваша Комерцијална банка АД Скопје


27.07.2019 - Овозможен преглед на сметките преку Интернет банка и редовно работат експозитурите на Комерцијална банка АД Скопје


Почитувани клиенти,
 
Ве известуваме дека експозитурите и филијалите на Комерцијална банка АД Скопје работат со своето редовно време и ги извршуваат сите редовни активности. Исто така, овозможен е преглед на состојбите на сите Ваши сметки во Банката преку Интернет банката за правни и за физички лица.

За активирање на сите останати функционалности на Интернет банката, како и мБанка за физички и правни лица, дополнително ќе информираме.

Ви благодариме на разбирањето.


26.07.2019 – Комерцијална банка АД Скопје го надминува техничкиот проблем – дел од сервисите во функција


Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека заради технички проблем не беа достапни сервисите на Комерцијална банка АД Скопје. Од утрово дел од сервисите веќе се активирани, така што со картичките издадени од Банката може да вршите трансакции на сите банкомати на Банката и во трговија во земјата и во странство. Преку мрежата на филијали и експозитури на Банката може да се вршат готовински и безготовински трансакции во интерен платен промет за правни и физички лица. Најголем дел од налозите, пак, примени преку мрежата на филијали и експозитури за плаќање во денарскиот платен промет за правни и физички лица кон други банки (преку КИБС и МИПС ) се реализираат. 


Активностите поврзани со функционирањето на останатите сервиси се во тек за што дополнително ќе Ве информираме.

 

Благодариме на Вашето разбирање.


26.07.2019 – Информациите за техничкиот проблем достапни на Facebook страницата на Комерцијална банка АД Скопје


Почитувани клиенти,

Ве предупредуваме дека на социјалните мрежи се пласираат лажни објави во врска со настанатиот технички проблем во Комерцијална банка АД Скопје. Ве молиме, со цел да се избегнат какви било непријатности и недоразбирања, да ги земете предвид само известувањата кои се објавени на Facebook страницата на Комерцијална банка АД Скопје.


23.07.2019 – Оглас за вработување во Филијала Штип


Комерцијална банка објавува Оглас за вработување на 1 (еден) извршител на позиција: Помлад соработник (благајник) за платен промет во земјата и работа со население во Филијала Штип на определено работно време од 12 месеци, со можност за продолжување на Договорот за вработување.

 

Потребни квалификации и способности:

  • Завршен Економски факултет со најмалку 180 кредити според ЕКТС или VII/1 степен,
  • Без работно искуство,
  • Познавање на англискиот јазик и работа со компјутери,
  • Комуникациски и организациски вештини, ориентираност кон клиенти, способност за тимска работа и професионално однесување.

 

Работно време: 40 часа неделно, организирано во две смени во рамки на работното време на Филијалата, од понеделник до петок од 08:00 до 17:00 часот и во сабота од 08:00 до 13:00 часот.

 

Почетна основна нето-плата: 19.200,00 денари.

 

Огласот трае заклучно со 30.07.2019 година. Изборот ќе се изврши во рок од 45 дена по истекот на рокот за пријавување, во зависност од бројот на пријавени кандидати.

 

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените критериуми треба да да пратат кратка биографија (CV), мотивациско писмо и копија од Диплома за завршено високо образование на следната адреса: Сектор за човечки ресурси и општи работи, Комерцијална банка АД Скопје, ул. Орце Николов бр. 3, 1000 Скопје, или на e-mail адреса vrabotuvanje@kb.com.mk со назнака: „Oглас за вработување во Комерцијална банка АД Скопје-Филијала Штип“.

 

Лице за контакт: Меглена Димитрова, тел.: 02 / 3168-412

 

Некомплетната документација и документацијата доставена по истекот на рокот за аплицирање, нема да бидат разгледувани. На интервју ќе бидат повикани само апликантите кои ќе влезат во потесен круг.А Р Х И В А