Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И13.09.2019 - Спонзор на Фестивалот „Браќа Манаки“


Банката е спонзор на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој се одржува во Битола. Фестивалот оваа година се одржува од 14 до 21 септември по 40-ти, јубилеен пат.

 

Со својот интернационален карактер и атрибути на гала-настан кој ја привлекува уметничката, академската и политичката елита од нашата земја и од регионот, „Браќа Манаки“ претставува редок општествен настан кој привлекува големо внимание кај домашната јавност. Годинава се подготвува извонредна програма со над 120 поканети гости од странство.

 

Јубилејното 40–то издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ на 14 септември ќе го отвори новиот филм на Педро Алмодовар „Болка и слава“.
 
Браќа Манаки

27.05.2020 - Комерцијална банка АД Скопје објавува оглас за вработување проценител


Комерцијална банка АД Скопје вработува 1 (еден) извршител на позиција Самостоен стручен соработник за проценка на имот и опрема на определено време од 12 месеци, со можност за продолжување на Договорот за вработување.

 

Потребни квалификации и способности:

 • Завршен Градежен, Архитектонски или Економски факултет, со најмалку 240 кредити според ЕКТС или VII/1 степен,
 • Работно искуство најмалку 4 години,
 • Познавање англиски јазик и работа со компјутери,
 • Комуникациски и организациски вештини, ориентираност кон клиенти, способност за тимска работа и професионално однесување    
 • Возачка дозвола
 • Уверение за положен испит за проценувач од областа на недвижен имот, како и уверенија за положен испит за проценувач од други области.

 

Работно време: 40 часа неделно. Почетна основна нето-плата: 40.770,00 денари.

Огласот трае заклучно со 04.06.2020 година. Изборот ќе се изврши во рок од 45, 90 или 120 дена по истекот на рокот за пријавување, во зависност од бројот на пријавени кандидати.

 

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените критериуми треба да  пратат кратка биографија (CV), мотивациско писмо,  копија од Диплома за завршено високо образование, копија од Уверение/ја за положен испит за проценувач на следната адреса: Сектор за човечки ресурси и општи работи, Комерцијална банка АД Скопје, ул.Орце Николов бр.3, 1000 Скопје, или на e-mail адреса vrabotuvanje@kb.com.mk со назнака: „Oглас за вработување на Самостоен стручен соработник за проценка на имот и опрема”

                                                                 

Лице за контакт: Меглена Димитрова тел: 3-168-412

                                                                   

Некомплетната документација и документацијата доставена по истекот на рокот за аплицирање нема да бидат разгледувани. На интервју ќе бидат повикани само апликантите кои ќе влезат во потесен круг.


26.05.2020 – Од 27.05.2020 исплата на мајските пензии во Комерцијална банка


Комерцијална банка АД Скопје ќе започне со исплата на пензиите за мај од среда, 27.05.2020 година. Пензионерите кои имаат активна дебитна картичка со својата пензија ќе може да располагаат од утре и ќе може да ја подигнат на банкомат или да ја користат за безготовинско плаќање.

 

Исплатата на пензионерите кои не користат платежни картички ќе биде организирана во четири групи, според висината на пензијата, согласно следниот распоред:

 

 • среда 27.05.2020 година, исплата на пензии до 11.000 денари
 • четврток 28.05.2020 година, исплата на пензии од 11.001 до 14.000 денари
 • петок 29.05.2020 година, исплата на пензии од 14.001 до 18.000 денари
 • понеделник 01.06.2020 година, исплата на пензии над 18.000 денари

 

Со цел да се намалат редиците и да се заштити здравјето од Коронавирусот на сите корисници на банкарски услуги, апелираме при посетата на филијалите и експозитурите на Комерцијална банката строго да се почитува наведениот распоред, задолжително да се носи лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), да се држи пропишаното минимално растојание и да се врши дезинфекција на рацете.

 

Со цел дополнителна заштита на колективното здравје, на пензионерите што ќе ги посетат филијалите и експозитурите на Комерцијална банката ќе им биде понудено да пополнат барање за изработка на бесплатна дебитна картичка, која ќе им овозможи да имаат лесен, брз и едноставен пристап до своите средства во секое време.
19.05.2020 - Променето работното време на експозитури и филијали на Комерцијална банка АД Скопје


Од среда, 20.05.2020 година, повеќето од експозитурите и филијалите на Комерцијална банка АД Скопје ќе работат од 8:00 до 16:00 часот. Новото работно време важи од понеделник до петок, додека сабота останува неработен ден.
 

Ве известуваме дека од 8:00 до 16:00 часот ќе работат експозитурите Автокоманда, Маџари, Ѓорче Петров, 11 Октомври, Драчево, Цветан Димов, Бисер, Лептокарија, Сити мол, Капиштец, Буњаковец, Макпетрол во Скопје, како и филијалите и експозитурите во Охрид, Прилеп, Струмица, Кавадарци, Кочани, Битола, Штип, Куманово, Тетово, Гостивар, Велес, Богданци, Виница, Гевгелија, Дебар, Делчево, Илинденска - Тетово, Кичево, Македонска Каменица, Македонски Брод, Неготино, Пехчево, Радовиш, Ресен, Свети Николе, Струга.

 

Со работно време од 8:00 до 15:30 часот се експозитурите Скопјанка, Јане Сандански, МНТ, Влае, Водњанска, Букет, Чешма, Судска палата, Топанско Поле, Бутел, Ченто, Илинден, Лисиче.

 

Експозитурите Расадник, ГТЦ, Кјуби, Ѓорче Петров 2, Ново Лисиче, Облешево, Куманово-Туш и Штип-Туш и понатаму остануваат времено затворени за работа со клиенти.

 

Согласно препораките за заштита од вирусот Covid-19, при посета на експозитурите и филијалите на Комерцијална банка задолжително е носење заштитна маска, шал или марама на лицето, ограничен број на странки во истовреме и држење на пропишаното физичко растојание помеѓу странките.
18.05.2020 - Комерцијална банка АД Скопје објавува Оглас за вработување благајници во Скопје


Комерцијална банка АД Скопје вработува 4 (четири) извршители на позиција - Помлад соработник – благајник во Скопје, на определено работно време од 12 месеци, со можност за продолжување на Договорот за вработување.

 

Потребни квалификации и способности:

 • Завршен Економски факултет со најмалку 180 кредити според ЕКТС или VII/1 степен,
 • Без работно искуство,
 • Познавање англиски јазик и работа со компјутери,
 • Комуникациски и организациски вештини, ориентираност кон клиенти, способност за тимска работа и професионално однесување.       

 

Работно време: 40 часа неделно, организирано во две смени во рамки на работното време на експозитурите во Скопје.

Почетна основна нето-плата: 21.240,00 денари.

 

Огласот трае заклучно со 27.05.2020 година. Изборот ќе се изврши во рок од 45 дена по истекот на рокот за пријавување, во зависност од бројот на пријавени кандидати.

 

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените критериуми треба  да пратат кратка биографија (CV), мотивациско писмо и копија од Диплома за завршено високо образование на следната адреса: Сектор за човечки ресурси и општи работи, Комерцијална банка АД Скопје, ул.Орце Николов бр.3, 1000 Скопје, или на e-mail vrabotuvanje@kb.com.mk со назнака: „Oглас за вработување во Комерцијална банка АД Скопје”.

                                                                 

Лице за контакт: Меглена Димитрова, тел: 3-168-412

                                                                  

Некомплетната документација и документацијата доставена по истекот на рокот за аплицирање нема да бидат разгледувани. На интервју ќе бидат повикани само апликантите кои ќе влезат во потесен круг.
14.05.2020 – Гифт-картичките и експозитурата Сити мол на Комерцијална банка во функција од 15.05.2020


Од петок,15 мај, започнува со работа експозитурата на Комерцијална банка АД Скопје во трговскиот центар Сити мол во Скопје, со работно време од 08 до 15 часот (од понеделник до петок).

 

Корисниците на гифт-картичките, од 15 мај ќе можат да уживаат  во пазарењето со истите во ТЦ Скопје Сити Мол. Бидејќи одреден период корисниците на овие подарок картички не беа во можност да ги користат истите, со отпочнувањето со работа на Трговскиот центар, рокот на важност на гифт-картичките се продолжува на следниот начин:

 

 • Рокот на сите Гифт-картички чија важност истекла во периодот од 15.03.2020 до 15.05.2020 година се продолжува до 15.07.2020 година.
 • Важноста на сите гифт-картички кои сѐ уште имаат рок на важење се продолжува за дополнителни 60 дена, сметано според денот на издавање на секоја картичка.

 

Сите клиенти, може да го проверат рокот на важност на картичката, како и преостанатиот износ за користење на следниот линк

 

Ви посакуваме пријатен шопинг и да не заборавиме дека и понатаму треба да останеме одговорни во заштитата на личното и на колективното здравје. Имајќи предвид дека мерките за заштита од вирусот Covid-19 се сѐ уште во сила во земјава, при посета на експозитурите и филијалите на Комерцијална банка АД Скопје задолжително е носење заштитна маска, марама или шал и држење на пропишаното растојание. 
30.04.2020 – Од 4 мај 2020 година Комерцијална банка ќе исплаќа парични права од социјална заштита за месец април


Комерцијална банка АД Скопје од 4 мај 2020 година ќе започне со исплата на паричните права од социјална заштита за месец април на корисниците кои паричната помош ја примаат на нивната денарска сметка во Банката. Корисниците кои имаат активна дебитна картичка парите од социјалната заштита ќе ги имаат на располагање на 04.05.2020 година и ќе може да ги подигнат на банкомат или да ги користат за безготовинско плаќање.

Имајќи ги предвид актуелните мерки за заштита од Covid-19 (корона вирус), исплатата на паричните права од социјална заштита на шалтерите во Банката ќе биде организирана во четири групи, и тоа согласно утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето:

 • Понеделник, 04.05.2020 – А, Б, В, Г, Д;
 • Вторник, 05.05.2020 – Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ, И, Ј, К,Л;
 • Среда, 06.05.2020 – Љ, М, Н, Њ, О, П; Р;
 • Четврток, 07.05.2020 – С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

 

Потсетуваме дека при посетата на филијалите и експозитурите на Банката задолжително е носење лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), држење на пропишаното минимално растојание и дезинфекција на рацете.А Р Х И В А