Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Н О В О С Т И27.01.2020 – Десетта година по ред продолжена соработката со Црвениот крст на Република С. Македонија


Комерцијална банка АД Скопје и оваа година ја продолжи плодната соработка со Црвениот крст на Република Северна Македонија со цел заедничка имплементација на општествено корисни социјални програми за подобрување на квалитетот на животот на населението во заедниците. Банката ќе ја поддржи реализацијата на проектот „Подобра социјализација на децата и младите со посебни потреби“.

Всушност, ова претставува мисија и заеднички напор на сите поддржувачи во решавањето на општествените проблеми во земјата и е во согласност со стратегиските заложби на Банката на полето на општествената одговорност.

Праксата на општествено одговорно работење многу години наназад е составен дел од деловната политика на Комерцијална банка АД Скопје.
23.01.2020 – Нова услуга од Комерцијална банка - Уплата на дневен промет во готово на банкомат


 

Комерцијална банка АД Скопје овозможи нова услуга за клиентите правни лица кои вршат уплата на дневен промет во готово. Од 01.01.2020 година сите правни лица кои поседуваат Visa Business Debit дебитна картичка може да извршат уплата на готовина на банкомат по основ на дневен промет.

 

Банкоматите ги прифаќаат сите книжни и полимерни банкноти во апоени од 10, 50, 100, 200, 500, 1.000 и 2.000 денари, а средствата се евидентираат на основната трансакциска сметка на правното лице - имател на картичката.

 

Банката овозможи и промотивен рок до 30.06.2020 година, во кој може да се врши уплата на дневниот промет на банкомат без надомест.

 

Уплата на готовина може да се врши на банкоматите на Комерцијална банка на следните локации: Експозитурите во Скопје - Ѓорче Петров, Ченто, Маџари, ГТЦ 1, Стопанска комора, Лептокарија, Буњаковец, Бисер, Автокомандa, 11 Октомври и во трговските центри Скопје Сити мол и Капитол мол, како и во филијалите во Штип, Струмица, Охрид и во Прилеп.
22.01.2020 – Го имаме добитникот на главната награда Toyota Corolla Hybrid!


Извлечен е добитникот на главната награда од Наградната игра „Бесконтактно плати и награда фати“ на Комерцијална банка АД Скопје. Среќниот добитник е Драган Ј. од Скопје, кој од денес е сопственик на извонредниот еколошки автомобил Toyota Corolla Hybrid. Му честитаме на Драган Ј. и од срце му посакуваме безбедно возење до сите посакувани дестинации.

 

Наградната игра „Бесконтактно плати и награда фати“ траеше од 9.12.2019 до 12.01.2020 г. Во шесте извлекувања доделивме бројни вредни награди, а можеа да учествуваат сите кои плаќаа бесконтактно со Mastercard® картичките или преку апликацијата KomPay на Комерцијална банка.

 

Сите детали и Правилата на Наградната игра се достапни на следниот линк.

 

Им благодариме на сите кои учествуваа во Наградната игра на Комерцијална банка. Продолжете да плаќате бесконтактно со Mastercard® и KomPay за само 1 секунда бидејќи секој заштеден момент е награда.

 

sl15.01.2020 – Извлечени се добитниците од петтото неделно извлекување од Наградната игра „Бесконтактно плати и награда фати“


Извлечени се добитниците од петтото неделно извлекување од Наградната игра за корисниците на Mastercard® и KomPay на Комерцијална банка „Бесконтактно плати и награда фати“!

 

Списокот на добитниците на наградите може да се види на следниот линк.     

 

Им честитаме на добитниците, а на сите учесници им посакуваме среќа во извлекувањето на главната награда, Toyota Corolla Hybrid, која ќе ја доделиме на 22 јануари 2020 година!

 

Следете ги Facebook страницата и интернет-страницата на Комерцијална банка за да дознаете дали сте добитник.

 

Правила на Наградната игра „Бесконтактно плати и награда фати“

 
03.01.2020 - Нoв промотивен период за дигитализирање на картички со KomPay


Комерцијална банка АД Скопје го продолжи до 30.06.2020 година промотивниот период за бесплатно дигитализирањe до две Mastercard® картички преку мобилната апликација KomPay.

 

KomPay апликацијата ви овозможува со помош на дигитализирани платежни картички да вршите плаќања на ПОС терминали кои ја поседуваат технологијата за бесконтактни плаќања без употреба на физичката банкарска картичка. Преку KomPay мобилниот телефон станува замена за платежна картичка. Повеќе детали на следниот линк.
02.01.2020 – Извлечени се добитниците од третото неделно извлекување од Наградната игра „Бесконтактно плати и награда фати“


Извлечени се добитниците од третото неделно извлекување од Наградната игра за корисниците на Mastercard® и KomPay на Комерцијална банка АД Скопје - „Бесконтактно плати и награда фати“!

 

Списокот на добитниците на наградите може да се види на следниот линк.     

 

Им честитаме на добитниците, а на сите останати им порачуваме да продолжат да плаќаат бесконтактно со Mastercard® и KomPay за што повеќе шанси за награда. Следното неделно извлекување е на 8 јануари 2020 година.

 

Главната награда, Toyota Corolla Hybrid, ќе ја доделиме на главното извлекување на 22 јануари 2020 година, а во меѓувреме секоја недела ќе доделуваме по 1 (еден) смартфон Samsung Note 10, 1 (еден) лаптоп HP Pavilion i7, 1 (еден) електричен тротинет Hamachi, 5 (пет) гифт-картички за трговскиот центар „Скопје Сити Мол“ во вредност од 5.000 денари и 10 (десет) гифт-картички во вредност од 3.000 денари.

 

Наградната игра трае до 12 јануари 2020 година. Со секоја Ваша бесконтактна трансакција во нашата земја со Mastercard® картичките за физички лица од Комерцијала банка од најмалку 200 денари, добивате една шанса за добивка, а со секоја трансакција од најмалку 200 денари направена со KomPay, добивате две шанси.
30.12.2019 - Известување за работното време на филијалите и експозитурите на Комерцијална банка на 31.12.2019


 

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека филијалите и експозитурите на Комерцијална банка АД Скопје на 31.12.2019 година ќе работат со следното работно време:

 •          Двосменските експозитури во Скопје и Филијалите низ Републиката, ќе работат до 16:00 часот:

  Скопје: 11 Октомври, Автокоманда, Бисер, Буњаковец, ГТЦ I, Драчево, Ѓорче Петров, Капиштец, Лептокарија, Маџари, Сити мол, Цветан Димов.

  Филијали низ Републиката: Битола, Велес, Гостивар, Кавадарци, Кочани, Куманово, Охрид, Прилеп, Струмица, Тетово, Штип.

 •          Централата на Банката во Скопје - КБ1, ќе работи до 16:00 часот.

   

 •          Едносменските експозитури во Скопје и експозитурите низ Републиката, ќе работат до 15:00 часот:

  Скопје:  Букет, Бутел, Влае, Водњанска, Ѓорче Петров 2, Илинден, Јане Сандански, КЈУБИ, Козле, Лисиче, Макпетрол, МНТ, Ново Лисиче, Новоселски Пат, Расадник, Скопјанка, Стопанска комора, Судска Палата, Топанско Поле, Ченто, Чешма,

  Експозитури низ Републиката: Богданци, Виница, Гевгелија, Дебар, Делчево, Илинденска – Тетово, Кичево, Македонска Каменица, Македонски Брод, Неготино, Облешево, Пехчево, Радовиш, Ресен, Свети Николе, Струга, Туш – Куманово, Туш – Штип.   А Р Х И В А