Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Курсна листа


Пребарување на курсна листа за датум:   

За датум 20.09.2021 ги има слeдните броеви на курсни листи:

Целосна курсна листа

Број: 045/5

Важи од: 20.09.2021 00:00:10 - 24:00:00


ЗемјаШифра на валутаВалутаПаритетМР ОткупенМР ПродаженКБ ОткупенСреден НБРСМКБ Продажен
978EUR161.300061.800061.300061.651361.8000
840USD150.981053.530051.225152.335653.2946
826GBP170.909173.320071.040872.225073.1880
756CHF154.942957.690055.203756.400457.4339
752SEK15.95756.16605.97136.07086.1518
578NOK15.97686.18605.99176.09156.1728
392JPY10.46680.48310.46790.47570.4820
208DKK18.17568.38008.19538.29098.3601
124CAD140.266742.280040.463441.340642.0982
036AUD137.276239.140037.454638.266638.9678
643RUB10.68610.72160.7565

МР = менувачко работење; КБ = Комерцијална банка; НБРСМ = Народна банка на Република Северна Македонија;  


* Валутата RUB (руска рубља) е внесена  само на девизната курсна листа на Банката, со што е овозможено извршување на  безготовински трансакции во руски рубљи, на девизниот пазар. Банката не врши трансакции со готовина во  RUB.  


** За конверзија од една во друга валута кликнете на линкот:   Конвертор на валути


*** За следење на пазарни движења на девизните курсеви кликнете на линкот:   Пазарни движења на девизните курсеви


Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам