Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Пазарно учество


ПАЗАРНО УЧЕСТВО НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ НА БАНКАРСКИОТ ПАЗАР ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА1
30.09.2020

 

31.12.2019

 

1

Вкупна актива

22,9%

22,4%

2

Капитал и резерви

17,7%

19,0%

3

Вкупно депозити од нефинансиски сектор

27,3%

26,0%

4

Вкупно нето-кредити на нефинансиски сектор

16,3%

15,7%

5

Вкупен број на издадени картички2

 

12,7%

 

12,7%

6

Број на уреди на кои се прифаќаат картички - ПОС и АТМ вкупно2

 

15,8%

 

16,8%

7

Вкупна вредност на остварен платен промет во земјата2

 

25,2%

 

23,6%

8

Вкупен број на отворени сметки за вршење плаќања2

 

20,0%

 

19,2%

9

Вкупно остварен промет на Македонската берза3 

 

32,0%

 

21,0%

10

Вкупен број на трансакции на Македонската берза3

 

35,0%

 

33,8%

1 Извор на податоците е НБРСМ, исклучоците се означени во табелата.
2 Пазарно учество со 30.06.2020 г.

3 Извор: Македонска берза

 

 

 

 


Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам