Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Интернет Банка за правни лица

 

Услугата Интернет банка за правни лица е современо техничко решение со кое се прилагодуваме кон Вашите софистицирани потреби и ги доближуваме нашите услуги до Вас. Преку користењето на услугата Интернет банка, ја добивате можноста да користите широк спектар на банкарски услуги од кое било место, во било кое време, 24 часа во денот, независно од работното време на Банката.

 

Интернет банка e услуга со која, без да одите на шалтерите на Банката, Ви е овозможено:

 

 • брзо и ефикасно извршување на дигитално потпишани финансиски трансакции;
 • едноставност за користење – Водич за Интернет банка
 • максимална безбедност и заштита – правила за работење;
 • користење на бесплатната мобилна апликација мБанкаКо;
 • увид во состојбата и подигање изводи за денарски и девизни сметки;
 • увид во состoјба и подигање на изводи за деловните MasterCard® и Visa картички;
 • администрирање на дневни и периодични лимити на деловни картички за правни лица – упатство.
 • Увид во состојбата на орочени депозити
 • НОВО: За подобрување на Вашата сигурност во активностите поврзани со подигање готовина, имате можност преку Интернет банката да потпишете налог за исплата на готовина ПП40 и да го определите лицето кое ќе ја подигне готовината на шалтер.
 • НОВО: За олеснување на оперативно функционирање во делот на исплата на плата, овозможивме потпишување на налогот ПП53 без ограничување на износот, за потписници кои имаат поставено лимити во потпишувањето. 
 • НОВО: Заради поедноставување на Вашето секојдневно функционирање е креирана можност за доделување привилегии за креирање, потпишување и релаизација на налози за плаќање по тип на налог за плаќање.


Постојните корисници на Интернет банка кои сакаат да ја користат оваа услуга треба да потпишат нов Договор за интернет банка и Барање за интернет пристап до информации за орочени депозити на правни лица.

 

 

Сè што Ви е потребно е:

 • персонален компјутер и
 • интернет пристап.
 

Информации за користењето на услугата, може да добиете на следните телефонски броеви:
 
 • (02) 3168-907
 • (02) 3168-906
 • (02) 3168-909
 • (02) 3168-945
 
 
 
Информација за пополнување на формуларите и барањата за Интернет банка за правни лица, како и телефони за закажување термин за реиздавање на дигитални сертификати, може да добиете на следните телефонски броеви:

 
 • (02) 3168-907
 • (02) 3168-906
 • (02) 3168-923
 • (02) 3168-926 За помош, технички проблеми, прашања и поддршка обратете се:

 • во контакт–центарот на (02) 3296 800, од 08:00 до 19:00 часот или
 • на e-mail адресата: support@kb.com.mk .

За проверка, потврдување,сторнирање и други активности поврзани со налози од денарски платен промет обратете се:Надоместоци за користење на услугата

НАДОМЕСТОЦИ ЗА ИНТЕРНЕТ БАНКА ЗА ПРАВНИ ЛИЦА

Вклучување кон системот за електронско банкарство

Без надомест

Надомест за прво издавање на дигитален сертификат

1.500,00 денари

Надомест за реиздавање на дигитален сертификат секоја трета година

500,00 денари

Деблокирање на дигитален сертификат

500,00 денари
ТРАНСАКЦИИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ БАНКА

 

Интерни трансакции

 • од 0 до 10.000 денари

7,00 денари од налог

 

 

 • над 10.000 денари

11,00 денари од налог

 

МИПС трансакции

120,00 денари од налог

 

КИБС трансакции

 • од 0 до 10.000 денари

15,00 денари од налог

 

 

 • над 10.000 денари

20,00 денари од налог

 

 

 

Целосната листа на Надоместоци за користење на Интернет банката за правни лица можете да ја добиете тука.

 

Услуги за правни лица преку факс и SMSКомерцијална банка АД Скопје Ви нуди можност за доставување на информации за сметка по факс или SMS порака.

Сè што треба да направите е пополнетото барање за добивање информации за сметка по факс и SMS, да го доставите во Централата на Банката во Скопје или во експозитурите и филијалите низ Републиката и да го следите едноставното корисничко упатство.

 

Тарифник за услуги добиени по факс и SMS поракаТелефонско банкарство за активни сметки порака на мобилен (SMS)

3 денари

порака по факс

3 денари

испратен извод на е-mail адреса

Без надомест

Испратена порака на мобилен телефон за трансакции на деловна картичка (СМС) СМС известувања дефинирани од страна на Банката

Без надоместВеб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам