• Филијали и експозитури на Банката


  • Штеден калкулатор


  • Барање за регистрација на клиент


  • Најчесто поставувани прашања


  • Општи условиКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Каматни стапки за девизни штедни влогови

 

Комерцијална банка АД Скопје Ви ги нуди следните каматни стапки за денарски штедни влогови:

  

Фиксни каматни стапки на класично девизно штедење по видување и орочено штедење

 

Валута:

По видување

на 1 месец

на 3 месеци

на 6 месеци

на 12 месеци

на 24 месеци

на 36 месеци

Еуро (EUR)

0.01%

0.01%

0.01%

0.01%

0.10%

0.30%

0.40%

Американски долар (USD)

0.01%

0.01%

0.01%

0.03%

0.05%

0.10%

0.20%

Фунта стерлинг (GBP)

0.01%

0.02%

0.03%

0.04%

0.10%

0.15%

0.30%

Швајцарски франк (CHF)

0.001%

0.001%

0.001%

0.001%

0.001%

0.001%

0.001%

Канадски долар (CAD)

0.01%

0.02%

0.03%

0.04%

0.15%

0.30%

0.50%

Австралиски долар (AUD)

0.01%

0.10%

0.20%

0.30%

0.35%

0.40%

0.50%

 

За девизните штедни влогови во валута ЕУР на период од 24 и 36 месеци, Банката применува променлива каматна стапка, наведена подолу во Табелата (важат за договори склучени во период од 01.10.2017 до 30.09.2019):

 

За штеден влог во ЕУР на 24 месеци Референтната стапка зголемена за 0,80 п.п.

За штеден влог во ЕУР на 36 месеци Референтната стапка зголемена за 1,10 п.п.

 

Рок на орочување

Каматна стапка

Исплата на камата

   Важи од

на 24 месеци

0.80%

по истек на рокот

  01.04.2017

на 36 месеци

1.10%

По истек на рокот

  01.04.2017

На врвот ^

 

 

Каматни стапки на рентно девизно орочено штедење

 

 

Валута: на 3 месеци на 6 месеци на 12 месеци на 24 месеци на 36 месеци
Еуро (EUR) 0.01% 0.01% 0.10% 0.30% 0.40%
Американски долар (USD) 0.01% 0.03% 0.05% 0.10% 0.20%
Фунта стерлинг (GBP) 0.03% 0.04% 0.10% 0.15% 0.30%
Швајцарски франк (CHF) 0.001% 0.001% 0.001% 0.001% 0.001%
Канадски долар (CAD) 0.03% 0.04% 0.15% 0.30% 0.50%
Австралиски долар (AUD) 0.20% 0.30% 0.35% 0.40% 0.50%

 

 

За девизните штедни влогови 24 и 36 месеци, Банката применува променлива каматна стапка, наведена подолу во Табелата (важат за договори склучени во период од 01.10.2017 до 30.09.2019):

 

За штеден влог во ЕУР на 24 месеци Референтната стапка зголемена за 0,80 п.п.

За штеден влог во ЕУР на 36 месеци Референтната стапка зголемена за 1,10 п.п.

 

 

 

Рок на орочување Каматна стапка Исплата на камата     Важи од
на 24 месеци 0.80% месечно   01.04.2017
на 36 месеци 1.10% месечно   01.04.2017

На врвот ^

 

 

Каматни стапки на детско девизно орочено штедење „Верверичка“

 

Валута: По видување на 1 месец на 3 месеци на 6 месеци на 12 месеци на 24 месеци на 36 месеци
Еуро (EUR) 0.01% 0.01% 0.01% 0.01% 0.10% 0.30% 0.40%
Американски долар (USD) 0.01% 0.01% 0.01% 0.03% 0.05% 0.10% 0.20%
Фунта стерлинг (GBP) 0.01% 0.02% 0.03% 0.04% 0.10% 0.15% 0.30%
Швајцарски франк (CHF) 0.001% 0.001% 0.001% 0.001% 0.001% 0.001% 0.001%
Канадски долар (CAD) 0.01% 0.02% 0.03% 0.04% 0.15% 0.30% 0.50%
Австралиски долар (AUD) 0.01% 0.10% 0.20% 0.30% 0.35% 0.40% 0.50%

 

За девизните штедни влогови во валута ЕУР на период од 24 и 36 месеци, Банката применува променлива каматна стапка, наведена подолу во Табелата (важат за договори склучени во период од 01.10.2017 до 30.09.2019):

 

За штеден влог во ЕУР на 24 месеци Референтната стапка зголемена за 0,80 п.п.

За штеден влог во ЕУР на 36 месеци Референтната стапка зголемена за 1,10 п.п.

 

 

Рок на орочување Каматна стапка Исплата на камата Важи од
на 24 месеци 0.80% по истек на рокот 01.04.2017
на 36 месеци 1.10% по истек на рокот 1.04.2017

На врвот ^Лица за контактМарија Стојановски, Раководител на одделение за штедење
Телефон: (02) 3168-178
Факс: (02) 3211-300
e-mail: marija.stojanovski@kb.com.mk

Цвета Јосифовска, Самостоен стручен соработник-контролор
Телефон: (02) 3168-165
Факс: (02) 3211-300
e-mail: cveta.josifovska@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам