• Филијали и експозитури на Банката


  • Барање за регистрација на клиентКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Девизна сметка за резиденти - домашни правни лицаНаведените формулари е потребно да ги доставите пополнети во Централата на Банката во Скопје во Службата за отворање на сметки или во една од нашите филијали и експозитури низ Републиката и експозитури со одговорен работник во Скопје со шалтери наменети за работа со правни лица секој работен ден од понеделник до петок во периодот 08.00-16.00 часот.

 Барање за отворање на девизна сметка
 Барање за промена на девизна сметка
 Потписни картони
 Договор за трансакциска сметка во странска валута на правно лице - резидент
 Договор за начинот на користење услуги од девизен пазар
 Апликација за регистрирање на клиент – правно лице

Напомена: за физичките лица кои ќе се појават во својство на потписници на сметка, управител/и, основач/и или вистински сопственик, потребно е да се приложи следниот формулар:
 Апликација / Барање за регистрирање на клиент – физичко лице


Отворањето и водењето на девизната сметка за резиденти Банката го врши во согласност со Одлуката за начинот на отворање девизни сметки на резиденти и општите услови за отворање и работење со трансакциски сметки во странска валута на правни лица – резиденти.Лице за контактГоран Миновски, Раководител на одделение за отварање на трансакциски сметки
Телефон: (02) 3168–905
e-mail: Goran.Minovski@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам