• Филијали и експозитури на Банката


  • Барање за регистрација на клиентКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Девизна сметка за нерезиденти - странски правни лицаВо Комерцијална банка АД, отворањето на трансакциска сметка на странски правни лица - нерезиденти се врши само во Централата и филијалите на Банката, со приложување на следниве формулари:

 Договор за трансакциска сметка на правно лице - нерезидент

 Апликација за регистрирање на клиент – правно лице-нерезидент

 Потребни документи за отворање нерезидентна сметка


Отворањето и водењето на девизната сметка за резиденти Банката го врши во согласност со Одлуката за начинот на отворање и водење на сметки на нерезиденти и општите услови за отворање и работење со трансакциски сметки во странска валута на правни лица – нерезиденти.Лица за контактЖаклина Давитковска, Самостоен стручен соработник-контролор
Телефон: (02) 3168-662
Факс: (02) 3220-982
e-mail: zaklina.davitkovska@kb.com.mk

Валентина Китановиќ, Раководител на одделение за девизни сметки
Телефон: (02) 3168-658
Факс: (02) 3115-035
e-mail: valentina.kitanovic@kb.com.mk

Виолета Василевска, Директор на дирекција за платен промет со странство и девизни сметки
Телефон: (02) 3168-625
Факс: (02) 3220-969
e-mail: violeta.vasilevska@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам