• Потребни документи


  • Процедура за одобрување


  • БарањеКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Девизни кредитиБанката одобрува девизни кредити во ЕУР на извозно ориентирани клиенти што остваруваат нето девизни приливи преку сметки во Банката.

За обезбедување на кредитот се користат вообичаени инструменти за обезбедување согласно Кредитната политика на Банката (хипотека на недвижен имот, залог на подвижни предмети, банкарска гаранција и др.)

Максималниот рок на отплата на кредитите може да биде до 10 години со вклучен грејс период од 2 години.Лица за контактИлија Мирчевски, Главен координатор за кредитирање на стопанство
Телефон: (02) 3168-504
Факс: (02) 3247-468
e-mail: ilija.mircevski@kb.com.mk

Елена Спировска, Директор на Дирекција за кредитирање на агроиндустриски комплекс
Телефон: (02) 3168-509
e-mail: elena.spirovska@kb.com.mk

Ивона Донева, Директор на дирекција за девизни кредити и девизни гаранции
Телефон: (02) 3168-619
Факс: (02) 3220 981
e-mail: ivona.doneva@kb.com.mk

Наташа Стојанова Мицковска, Главен координатор за односи со странство
Телефон: (02) 3168-606
Факс: (02) 3220 981
e-mail: natasa.stojanova@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам