• Основни информации


  • Барање - општо


  • Барање - поединечно


  • Општи услови


  • Барање за регистрација на клиент


  • Барање за администрирање на лимитКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Visa Business Debit деловна дебитна картичкаVisaBussinesDebit.jpg Со картичката Visa Business Debit на Комерцијална банка АД Скопје добивате можност за едноставно плаќање на Вашите деловни трошоци, во земјата и странство со средствата кои ги имате на Вашата трансациска сметка. Со стекнувањето на ваква картичка и нејзина употреба Ви се овозможува целосна контрола на Вашите средства и нивната употреба во секојдневното работење во земјата или во странство.
Вистинската виза за Вас.Предности на картичката


-Оваа картичка е наменета за сите компании;
- Едноставно плаќање на службените трошоци, секаде во светот, без провизија;
- Едноставно следење на сметката и на трошењето по корисници преку услугата Интернет банка и SMS банкарство;
- Овозможува уплата на готовина од дневен промет на банкомат – без надомест, во промотивниот период до 31.12.2021 година;
- Овозможува брзо и едноставно бесконтактно плаќање;
- Ниски провизии и надоместоци за користење на картичката;
- Можност за издавање на дополнителни картички;
- Една сметка за во земјата и странство;
- Можност за определување на дневен лимит по картичка според потребите на компанијата;
- Полесно и побезбедно плаќање отколку со готовина;
- 24 - часовна поддршка на корисниците, насекаде во светот.

Користење на картичката


Кредитната картичка Visa Business Debit е прифатена на 40 милиони продажни места и повеќе од 1,9 милиони банкомати во над 170 земји во светот. Со нејзиното користење Вашите пари ќе бидат секогаш со Вас, без да се грижите за носење готовина, кражба, губење или фалсификувани банкноти. Подетални информации во врска со прифаќањето на Visa картичките можете да добиете на www.visa.com.


За подетално објаснување на сите карактеристики на картичката, погледнете ги општите услови за издавање и користење на Visa Business Debit.


Покрај основните функции, оваа картичка овозможува и брзо бесконтактно плаќање во трговија без внесување PIN код, за трансакции во износ до 2.500 денари.


За поголема сигурност и комфор при користењето на картичката ќе Ви помогнат советите за безбедно користење на картичките на Комерцијална банка АД Скопје.


Следете го упатството и искористете ја можноста за определување на дневен и периодичен лимит по картичка согласно потребите на Вашата компанија.


Едноставно до Вашата Visa Business Debit дебитна картичка


Следете ги чекорите за добивање на Вашата Visa Business Debit дебитна картичка:1
Пополнете ги општото барање и поединечното барање за Visa Business Debit дебитна картичка. Поединечните барања се пополнуваат за секоја картичка.
2
Барањата, заедно со документацијата, доставете ги во Централата на Банката во Скопје, во филијалите и експозитурите со проширени услуги на Банката.
3
Вашата нова картичка ја подигнувате во рок од 7 дена од поднесување на барањето.

Услови и надоместоци


Корисници

физичко лице врз основа на поднесено барање од правно лице

Годишна членарина*

 

по картичка

 

за првата година

600 денари  

за секоја следна година

300 денари

 

за годишен промет над 500.000 денари

без надомест  

Надоместоци за користење

 

на банкомати

на шалтери

на Банката

0,25%, мин. 50 ден.

0,35%, мин. 100 ден.

на други банки во земјата

2%, мин. 100 ден.

2%, мин. 300 ден.

на други банки во странство

2%, мин. 200 ден.

2%, мин. 300 ден.

 

* Годишната членарина за сите видови картички се пресметува на месечно ниво, односно сметката ќе се задолжува на 12 еднакви месечни износи. Задолжувањето на поединечните сметки ќе започне во месецот кога ќе истече периодот за последната платена членарина, односно бесплатниот период од 12 месеци, во зависност од тоа кога е издадена картичката.
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам