Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Надоместоци за платен промет со странство за правни лицаРЕЗИДЕНТИОтворање тековна сметка за правни лица

без провизија

Водење сметка

80 денари месечно

Затворање сметка

 

- по налог на надлежен орган

500 денари од сметка

- по барање на клиентот

1.000 денари од сметка

Наплата од странство со инструмент дознака

0,09% минимум 530 денари

Плаќања во странство со инструмент дознака

 

- до ЕУР 10.000,00

500 денари

- над ЕУР 10.000,00

0,3% минимум 500 денари

Уплата на ефективни странски пари

0,4% минимум 250 денари

Исплата на ефективни странски пари

0,5% минимум 500 денари

Испраќање чек на наплата

0,3% минимум 500 денари

Лоро инкасо

0,3% минимум 500 денари

Ностро инкасо

0,3 % минимум 500 денари

Измена на инструкции

1.000 денари

Отворање на ностро акредитив со обезбедено покритие

0,3% тромесечно, минимум 1.000 денари

  со одложено положување покритие

1,2% тромесечно, минимум 2.000 денари

Нотификација на лоро акредитив

0,1% минимум 1.000 денари

Трошоци за SWIFT пораки

 

Измени и други пораки

250 денари

Плаќање со дознака и акредитив

250 денари

Отворање акредитиви и издавање гаранции

500 денариНЕРЕЗИДЕНТИОтворање тековна сметка за правни лица

без провизија

Анализа на документи доставени за идентификација на клиент пред отварање на нерезидентни сметки

100 ЕУР

Водење сметка

15 ЕУР месечно

Затворање сметка

20 ЕУР

Анализа на документација за идентификација на клиент

25 ЕУР

Активирање на блокирана сметка

10 ЕУР

Наплата од странство со инструмент дознака

0,09% минимум 530 денари

Плаќања во странство со инструмент дознака

0,3% минимум 500 денари

Уплата на ефективни странски пари

0,4% минимум 250 денари

Исплата на ефективни странски пари

0,5% минимум 500 денари

Исплата на ефективни денари за нерезиденти

0,25% минимум 250 денари

Трошоци за SWIFT пораки

 

Измени и други пораки

250 денари

Плаќање со дознака и акредитив

250 денари

Отворање акредитиви и издавање гаранции

500 денариНаведените надоместоци претставуваат извадок од Тарифата на Банката; подетални информации може да се добијат на соодветните контакти. 


Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам