Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Овластување за исплата на дивиденда во друга банкаПостапката за внес на сметка за исплата на дивиденда за физичко лице резидент во друга банка можат да ја спроведат само лица кои на пресечен датум биле евидентирани како акционери на Комерцијална банка АД Скопје.
Право на исплата на дивиденда за 2019 година имаат акционерите на Комерцијална банка АД Скопје кои се евидентирани во книгата на акции на 23 април 2020 година.
За информации поврзани со висината на дивидендата и датумите за исплата, преземете ја Одлуката за определување на износот на дивидендата и датумите на исплата на дивиденда за 2019 година: https://www.kb.com.mk/Handlers/GetResource.ashx?id=82784c64-5c9a-44db-b82d-b212a2d44a1d.pdf
Сите дадени овластувања со точни податоци за пренос на дивиденда на сметка во друга банка ќе се употребат за исплата на дивидендата за 2019 година, како и за идни исплати сè додека Банката не добие други инструкции.


ЦДВХ сметка *
Доколку не ја знаете ЦДХВ сметката, контактирајте ја својата брокерска куќа
Последни 6 цифри од Вашиот ЕМБГ *
Трансакциска сметка во друга банка (15 цифри) *
Име *
Презиме *
Телефон
E-mail
*Внесете го кодот од сликата:

Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам