Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Пазарно учество


ПАЗАРНО УЧЕСТВО НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ НА БАНКАРСКИОТ ПАЗАР ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА1
31.03.2021

 

31.12.2020

 

1

Вкупна актива

22,9%

22,7%

2

Капитал и резерви

19,4%

17,6%

3

Вкупно депозити од нефинансиски сектор

27,0%

26,3%

4

Вкупно нето-кредити на нефинансиски сектор

15,0%

15,1%

5

Вкупен број на издадени картички

 

12,7%

 

14,8%

6

Број на уреди на кои се прифаќаат картички - ПОС и АТМ вкупно

 

15,6%

 

15,6%

7

Вкупна вредност на остварен платен промет во земјата

 

22,2%

 

25,4%

8

Вкупен број на отворени сметки за вршење плаќања

 

21,1%

 

21,1%

9

Вкупно остварен промет на Македонската берза2 

 

15,0%

 

29,1%

10

Вкупен број на трансакции на Македонската берза2

 

16,2%

 

34,3%

1 Извор на податоците е НБРСМ, исклучоците се означени во табелата. 
2 Извор: Македонска берза
 

 

 

 


Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам