• Филијали и експозитури на Банката


  • Штеден калкулатор


  • Барање за регистрација на клиент


  • Најчесто поставувани прашањаКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Каматни стапки за денарски штедни влоговиКомерцијална банка АД Скопје Ви ги нуди следните каматни стапки за денарски штедни влогови:
Каматни стапки на денарско штедење по видување и орочено штедење


Орочени штедни влоговиКаматна стапка Год./пром.Начин на исплата на каматаВажи од:
По видување 0.01 на крајот од календарската година 01.08.2015
на 1 месец 0.02 по истек на рок. 01.04.2017
на 15 дена 0.02 по истек на рок. 01.08.2015
на 2 месеци 0.02 по истек на рок. 01.04.2017
на 3 месеци 0.05 по истек на рок. 01.03.2020
на 6 месеци 0.05 по истек на рок. 01.03.2020
на 12 месеци 0.30 по истек на рок. 01.03.2020
на 24 месеци 0.70 по истек на рок. 01.07.2021
на 36 месеци 1.00 по истек на рок. 01.07.2021

На врвот ^


Каматни стапки на отворено денарско штедење


Износ во денари3 месеци6 месеци12 месеци
Од 3,000.00-100,000.000.03%0.03%0.10%
Од 100,001.00-500,000.000.04%0.04%0.20%
Над 500,001.000.05%0.05%0.30%

На врвот ^


Каматни стапки на детско денарско орочено штедење „Верверичка“


Износ во денари3 месеци6 месеци12 месеци
Од 1,000.00-3,000.000.03%0.03%0.10%
Од 3,001.00-10,000.000.04%0.04%0.20%
Над 10,001.000.05%0.05%0.30%

На врвот ^


Каматни стапки на рентно денарско орочено штедење


Рок на орочување:3 месеци6 месеци12 месеци24 месеци36 месеци
Каматни cтапки 0.05%0.05%0.30%0.70%1.00%

На врвот ^Лица за контактМарија Стојановски, Раководител на одделение за штедење
Телефон: (02) 3168-178
Факс: (02) 3211-300
e-mail: marija.stojanovski@kb.com.mk

Цвета Јосифовска, Самостоен стручен соработник-контролор
Телефон: (02) 3168-165
Факс: (02) 3211-300
e-mail: cveta.josifovska@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам