• Филијали и експозитури на Банката


  • Штеден калкулатор


  • Барање за регистрација на клиент


  • Најчесто поставувани прашања


  • Општи условиКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Каматни стапки за денарски штедни влогови

 

Комерцијална банка АД Скопје Ви ги нуди следните каматни стапки за денарски штедни влогови:

 Фиксни каматни стапки за депозити по видување и орочени депозити во денари – стандардно штедење (PDF)
 

За денарските штедни влогови орочени на 24 и 36месеци, Банката применува променлива каматна стапка, наведена подолу во Табелата (важат за договори склучени во период од 01.10.2017 до 30.09.2019):

 

За штеден влог орочен на 24 месеци 0,09 п.п. над  Референтната каматна  стапка

За штеден влог орочен на 36 месеци 0,49 п.п. над  Референтната каматна  стапка

 

Променливи каматни стапки на орочени депозити во денари – стандардно штедење (PDF)

 

На врвот ^

 

 

Каматни стапки на рентно денарско орочено штедење

 

 

Фиксни каматни стапки за орочени депозити во денари – рентно штедење (PDF)

 

 

За денарските штедни влогови 24 и 36 месеци, Банката применува променлива каматна стапка, наведена подолу во Табелата (важат за договори склучени во период од 01.10.2017 до 30.09.2019):

 

За штеден влог орочен на 24 месеци 0,09 п.п. над  Референтната каматна  стапка

За штеден влог орочен на 36 месеци 0,49 п.п. над  Референтната каматна  стапка

 

 

 

Променливи каматни стапки на орочени депозити во денари – рентно штедење (PDF)

 

На врвот ^

 

 

Каматни стапки на детско денарско орочено штедење „Верверичка“

 

Орочени штедни влогови

со фиксна каматна стапка

Каматна стапка

Начин на исплата на камата

Важи од:

По видување

0.01%

на крајот од календарската година

01.08.2015

на 1 месец

0.02%

по истек на рок.

01.04.2017

на 3 месеци

0.10%

по истек на рок.

01.04.2017

на 6 месеци

0.40%

по истек на рок.

01.04.2017

на 12 месеци

1.20%

по истек на рок.

01.04.2017

 

 

За денарските штедни влогови 24 и 36 месеци, Банката применува променлива каматна стапка, наведена подолу во Табелата:

 

 

За штеден влог орочен на 24 месеци 0,09 п.п. над  Референтната каматна  стапка

За штеден влог орочен на 36 месеци 0,49 п.п. над  Референтната каматна  стапка

 

на 24 месеци

2.30%

по истек на рокот

01.04.2017

на 36 месеци

2.70%

по истек на рокот

01.04.2017

На врвот ^

 

 

Стимулативни каматни стапки на орочени депозити во денари (PDF)

 

На врвот ^Лица за контактМарија Стојановски, Раководител на одделение за штедење
Телефон: (02) 3168-178
Факс: (02) 3211-300
e-mail: marija.stojanovski@kb.com.mk

Цвета Јосифовска, Самостоен стручен соработник-контролор
Телефон: (02) 3168-165
Факс: (02) 3211-300
e-mail: cveta.josifovska@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам