Контакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Берзанско посредување

 

 

Нашата банка посветува посебно внимание во посредувањето при купопродажба на хартии од вредност на Македонската берза.

 

За тргувањето со хартии од вредност потребни се следните документи:

  • Лична карта;
  • Трансакциска сметка во една од банките во Република Северна Македонија.

 

 

Врз основа на наведената документација се изработува Општ договор за соработка.

 

Во случај на купување хартии од вредност, потребно е лицето претходно да ги обезбеди средствата потребни за реализација на трансакцијата, а во случај на продажба, лицето има обврска да достави потврда за сопственост на хартиите од вредност од  Централниот депозитар за хартии од вредност. Потоа лицето дава налог за тргување (купување или продавање) на одредена хартија од вредност.

Општите услови на Комерцијална банка АД Скопје за работење со хартии од вредност, Тарифникот и Процедурите за извршување на налозите од клиентите под најповолни услови можете да ги преземете од следните линкови:Лица за контактМихајло Брова Зиков
Телефон: (02) 3247-431; (02) 3168-321
Факс: (02) 3111-037;(02) 3213-225
e-mail: mihajlo.brovazikov@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам