• Филијали и експозитури на БанкатаКонтакт
contact@kb.com.mk

контакт центар:
(02) 3 296 800

Western Union трансфер на пари

 

 

Western Union е услуга за едноставен и брз трансфер на пари, која Ви овозможува да примате и испраќате пари низ целиот свет.

 

 

За да ја користите оваа услугата не мора да имате сметка во Банка. Потребно е само да дојдете на шалтерите на Банката со валиден документ за идентификација (лична карта или пасош) и да пополните формулар за прием или испраќање на пари.  

 

 

Лицата кои праќаат или примаат пари меѓусебно се известуваат за времето на праќање и износот на средствата, а парите можат да се подигнат во истиот момент откако ќе бидат испратени.

 

 

Услугата Western Union е достапна насекаде низ светот, на повеќе од 385.000 локации, во над 200 земји.

 

 

Корисни информации:

  • трансферот на пари се врши во две валути: евра или долари;
  • лимит за испраќање пари - до 2.500 ЕУР месечно;
  • лимит за прием на пари – до 5.000 ЕУР дневно;
  • за прием на пари не се наплатува провизија;
  • провизијата за праќање на пари се наплатува во денари и истата варира во зависност од курсот на еврото или доларот;
  • MTCN – контролен број за следење на трансферот .

 

Провизии кои се наплатуваат при испраќање пари


 

Износ во EUR

Провизија во EUR

Износ во USD

Провизија во USD

0-100

7

1-200

8.4

100.01-200

10

200.01-400

12

200.01-300

12

400.01-500

14.4

300.01-500

13.5

500.01-750

16.2

500.01-1000

25

750.01-1250

30

1000.01-1500

30

1250.01-1500

36

1500.01-2000

35

1500.01-1750

42

2000.01-2500

42

1750.01-2000

50.4

 

 

2000.01-3000

52

 

 

Допoлнителни услуги

 

 

Телефонско јавување

3 УСД

Телефонско јавување

2,5 ЕУР

 

Порака до 10 збора

2 УСД

Порака до 10 збора

1,5 ЕУР

 

Секој нареден збор

0,2 УСД

Секој нареден збор

0,2 ЕУР

 


 
Износите за дополнителните услуги не се исти за сите земји.


Лице за контактБилјана Боцева, Главен координатор за управување со мрежата на филијали
Телефон: (02) 3168-912
e-mail: biljana.boceva@kb.com.mk
Веб-страницата на Комерцијална банка АД Скопје користи колачиња (cookies). Колачињата (cookies) се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство. Повеќе информации за начинот на користење и како да ги промените Вашите подесувања за користење на колачињата, може да најдете во документот Политика за колачиња (cookies).
Прифаќам